Asociația pentru Implicare Socială, Educație și Cultură (ASISED) anunță finalizarea proiectului „Accesul la sistemul juridic prin perspectiva grupurilor vulnerabile – Justiție pentru toți”, cod proiect SIPOCA 493/MySMIS 125435, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020, Axa prioritară 2. Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectivul specific 2.3. Asigurarea unei transparențe și integrități sporite la nivelul sistemului judiciar în vederea îmbunătățirii accesului și a calității serviciilor furnizate la nivelul acestuia.

Principalele rezultate obținute în cadrul proiectului „Accesul la sistemul juridic prin perspectiva grupurilor vulnerabile – Justiție pentru toți”, cod SIPOCA 493, sunt:

  • 600 de practicieni ai dreptului care au beneficiat de activități de dezvoltare/aprofundare cunoștințe în domeniul protecției juridice a drepturilor omului;
  • 18 workshop-uri organizate online, la care au participat peste 432 de avocați, pentru consolidarea capacității avocaților privind acordarea asistenței juridice în cazurile de discriminare;
  • 25 de sesiuni de informare în rândul cetățenilor, organizat online, cu scopul de a îmbunătăți accesul cetățenilor la justiție, cu accent pe grupurile vulnerabile, la care au participat peste 875 de persoane;
  • 1 Ghid privind acordarea asistenței juridice gratuite și distribuirea acestuia către 500 de persoane;
  • Dezvoltarea unei platforme online cu resurse și informații juridice.

Scopul proiectului a fost facilitarea accesului la justiție al cetățenilor, în special al grupurilor vulnerabile, prin activități de informare și promovare a drepturilor și serviciilor de care pot beneficia, dar și prin îmbunătățirea calității serviciilor juridice.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

  • Derularea unei campanii de informare în rândul cetăţenilor pentru creşterea accesului la serviciile juridice, conştientizarea drepturilor şi serviciilor de care pot beneficia, pe parcursul a 15 luni, în rândul a peste 250.000 persoane, cu accent pe grupurile vulnerabile.
  • Îmbunătăţirea calităţii serviciilor juridice oferite cetăţenilor prin acţiuni de formare a cel puțin 600 de practicieni ai dreptului, pe parcursul a 16 luni, în domeniul protecţiei juridice a drepturilor omului, cu accent pe grupurile vulnerabile și organizarea a 18 workshop-uri, cu peste 432 de participanți, pentru consolidarea capacităţii avocaţilor privind acordarea asistenţei juridice în cazurile de discriminare.
  • Organizarea a 25 de sesiuni de informare la care vor participa cel puţin 875 de persoane cu scopul de a îmbunătăți accesul cetățenilor la justiție,  cu accent pe grupurile vulnerabile.

Proiectul „Accesul la sistemul juridic prin perspectiva grupurilor vulnerabile – Justiție pentru toți” a fost implementat în perioada 07.03.2019 – 07.02.2021, având o valoare totală de 1.829.523,99 lei din care asistență financiară nerambursabilă 1.792.933,51 lei și contribuție proprie 36.590,48 lei.

Pentru detalii suplimentare legate de proiect, vizitați site-ul www.justitie493.ro. Persoana de contact este: Alexandru Tăcină, responsabil comunicare și promovare; Telefon: 0734480662.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Ghid privind acordarea asistenței judiciare din oficiu în România

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului ”Accesul la sistemul juridic prin perspectiva grupurilor vulnerabile – Justiție pentru toți”, cod proiect SIPOCA 493.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s