Reprezentanții ONG-urilor au propus idei pentru îmbunătățirea serviciilor sociale, asistenței sociale și incluziunii, în cadrul seminariilor proiectului ”Societatea civilă dezvoltă politici publice”

Asociația pentru Implicare Socială, Educație și Cultură (ASISED) anunță finalizarea cu succes a seminariilor regionale desfășurate în cadrul proiectului ”Societatea civilă dezvoltă politici publice”, cod proiect SIPOCA 202, cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020. Seminariile regionale au avut loc la București (11-12 mai), Brașov (18-19 mai) și Ploiești (25-26 mai), iar la fiecare eveniment au participat câte 30 de reprezentanți ai ONG-urilor, care au avut posibilitatea de a interacționa, stabilind conexiuni și dezvoltând idei de politici publice relevante.

2

Discuțiile s-au concentrat pe următoarele teme: exemple de bună practică, transfer de experiență între participanţi, studii de caz despre dezvoltarea politicilor publice; exemple şi exerciţii practice, promovarea egalității de șanse, nediscriminarea şi dezvoltarea durabilă. De asemenea, au fost prezentate posibilitățile de implicare a organizaţiilor non-guvernamentale în elaborarea politicilor publice, urmărindu-se dezvoltarea de alternative la legislaţia actuală, dezvoltarea abilităților analitice şi consolidarea capacității reprezentanților ONG-urilor.

1

Participanții au fost instruiți în ceea ce priveşte mecanismele de consultare a organizaţiilor societăţii civile de către instituţiile administraţiei publice, de prezentare şi întelegerea mecanismului de dezvoltare a politicilor publice și a modalităţilor de implicare disponibile. Aceștia s-au arătat receptivi, propunând idei de politici publice extrem de interesate. Cele mai reprezentative propuneri au vizat domeniile:

  • Integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii;
  • Îmbunătățirea asistenței sociale a persoanelor vârstnice;
  • Creșterea calității serviciilor sociale;
  • Îmbunătățirea asistenței sociale acordate copiilor;
  • Sprijinirea tinerilor în alegerea carierei cu ajutorul centrelor de consiliere;
  • Sprijinirea copiilor rămași în țară, cu părinți plecați la lucru în străinătate, pentru o integrare socială și profesională adecvată;
  • Integrare socială și profesională adecvată pentru copiii proveniți din medii defavorizate.

3

Pentru a perfecționa ideile de politici publice formulate, reprezentanții ONG-urilor vor lua parte la noi dezbateri, cu ocazia următoarelor evenimente pe care ASISED le organizează în 2019. Proiectul ”Societatea civilă dezvoltă politici publice” are o valoare de 920.560,11 lei și își propune dezvoltarea capacității organizațiilor non-guvernamentale din România de a participa la procesul de elaborare a politicilor publice în domeniul social, cu impact la nivel național, pentru a crește calitatea politicilor publice din domeniu. Vor fi elaborate trei propuneri legislative în domeniul politicilor sociale,  dintre care una acceptată.

4

Pentru înscrieri și detalii suplimentare legate de proiect, ne puteți contacta la adresa de mail sipoca202@gmail.com sau vizitați site-ul proiectului, www.sipoca202.ro.

„Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s